Strandliv på Pawley’s Island, South Carolina

img_0848.jpg

Efter galenskaperna i Orlando och Savannah var hela familjen rätt glada över att landa i gästfria, härliga South Carolina. Här matchar man stolt sin NRA-keps med en oversized Trump-tisha och lever efter devisen att allt blir lite bättre med frityrsmet.

Vi valde en lugn del av kusten med helt fantastiska stränder och hamnade på Pawley’s Island, en långsmal ö där de rika spenderade somrarna redan i början på förra seklet. Idag finns det ca 100 bofasta här och det är totalförbud för kommersiella fastigheter. Huset hittade vi på Airbnb (har ni inte provat så kan vi varmt rekommendera!) med mycket plats att leka på och nästan gratis. Här tar vi det väldigt lugnt och blandar dagarna med stranden, träning och utflykter. Barnen somnar som stockar på kvällarna och (vågar knappt jinxa det…) minsta marodören har sovit ända till 7.30 sen vi kom till USA. Mer än två timmars längre sömn på mornarna! Hurra!!!

Att amerikaner är kända för sin gästfrihet, särskilt i södern, är ju välkänt och vi har sedan vi landade fått detta bekräftat om och om igen. Framför allt barnen gör att människor kommer fram och börjar prata med oss och vi har fått möjlighet att träffa många fantastiska människor. En kvinna hade mycket bra minnen från Stockholm, hon var där när hennes son tog emot Nobelpriset. Åfan liksom… En annan berättade att hon levde med en man i Stockholm på 80-talet och att hon fortfarande bara kunde säga ”Vart ligger Systembolaget?”. Och igår sprang vi på en bullrig man, Stacy, som varit kapten på en jagare i armén och seglat över de sju haven. Han bjöd in oss på cocktails i sitt beach house och berättade om sitt liv, hur han avskydde nordstatare (”Your husband looks like a damn yankee”) och älskade bourbon och shag (som i den lokala dansen, inte som i Austin Powers). Vissa saker med detta landet omfamnar vi med glädje, det enda som kan bli lite trixigt är att undvika politik. Det är en het potatis just nu och som svensk kan man trampa i många klaver i frågan, här i södern är det inte så gott om demokrater om man säger så… Så när vi får frågor om vad vi i ”Schwitzerland” tycker om Trump och invandring gör man bäst i att le och se glad ut. 

Och ler och ser glada ut är precis vad vi fortsätter att göra. Här stannar vi veckan ut innan vi sätter oss i Forden och drar vidare på nya äventyr.

 

Första dagen var det tjocktröja på, men Alva var lika glad för det!

 
 

Schyssta strandvillor längs hela ön.

 

Ett av de äldre husen på Pawley’s Island, från 1858. Komplett med slavbarracker…

 
 

Eftermiddagsjoggen bredvid floden/träsket som skiljer ön från fastlandet.

 
 

Vårt hus!

 

 

Cocktail hour hos herr och fru armékapten

 
 

Utflykt till Myrtle beach. Ta det västa med Grand Canaria och mixa det med Kiviks marknad så förstår du. Betonghotell längs stranden och kitschiga souveniraffärer längs huvudgatan. En dag räcker!

 

Ida Rydh

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *