Nedkopplad i Virginias historiska utmarker

img_1048.jpg

Vad är motsatsen till varma, galna Florida? Kanske är det Virginias Northern neck där vi spenderat den senaste veckan. Här droppade temperaturen direkt till 16 grader och det enda som hörs är åska, örnarnas skri och inbillad banjomusik… Ingen internetuppkoppling finns i vårt lilla hus (förutom om man står på tå på altanen och lyfter vår amerikanska telefon mot molnen) och de närmsta grannarna har en arg hund och en ”Vote Trump” skylt i trädgården. Det låter kanske inte som paradiset, men faktum är att det har varit väldigt gött. Barnen har behövt landa efter många dagar på slingriga vägar och här har de fått leka, krypa och busa i överflöd. Vi har paddlat kajak på sjön och slängt stenar i vattnet – mer än så behövs inte.

Northern neck är en halvö inklämd mellan Potomacfloden och Rappahannockfloden ca 2 timmar söder om DC. Här föddes en gång Amerika, några av de första kolonisatörerna bosatte sig här och tre av de fem första presidenterna föddes på den här landtungan. Att titta på historiska landmärken kan vara ett av de få nöjen som finns här (andra vi testat är Walmart och en second handbutik som Gud glömde). Vi har varit på både George Washingtons och General Lees födelseplatser, vackra 1700-talshus men som inte imponerar särskilt stort på européer. Sen har även jakten på hajtänder fortsatt, även här är stränderna kända för att spola upp en mängd av små och stora t-formade fossiler. Men denna gång slutade jakten i jackpot! Vi (läs jag, Örnöga Rydh) hittade hela sex tänder! Tyvärr blev inte den lilla hajfantasten särskilt imponerad utan frågade om han kunde få en ny bil istället… 

Att inte ha någon internetuppkoppling har varit stundtals panikartat men oftast väldigt skönt. Vi lyssnar på Fox news på radion, spelar spel och läser (av av mina bästa vänner har gett mig äran att läsa och tycka till om boken hon håller på att skriva! Och bra är den!) Vi brottas också en hel del, Alfreds absoluta favvosysselsättning just nu. Det märks att han saknar kompisarna hemma som säkert är mer entusiastiska inför nacksvingar och högbildning är vad övriga familjen är. Och när uppkopplingsabstinensen varit alltför svår har vi helt enkelt fått jogga till hamnen 3 km bort och surfa på deras wi-fi. Vissa dagar är det dock lätt att tappa tiden när man väl får kontakt med omvärlden, så pass att ens man kör ut och letar efter en med bilen… True story.

Det är just sådana här ställen, som Montross, som vi känner lite extra för. Ställen som inte får så mycket turister och där vi får vara en del av lokalbefolkningen. Känslan när man går på Food Lion en söndag och en grupp kvinnor kommer in, fortfarande finklädda från kyrkan, och stämmer upp i en gospel vid fruktdisken. Eller när man landar i Kilmarnock, med ett centrum mindre än Habo, och man får en fantastisk, hemlagad lunch av två systrar som inte ens verkar imponerade av att vi rest hit ända från Sverige. 

Men nu ska det bli skönt att byta miljö ett tag. Imorgon kör vi till Delaware, som är känt för…. typ ingenting. So what om det inte finns så mycket att göra där för vi ska äntligen möta upp våra vänner Linda och Folke för en weekend getaway!

Vårt hus vid en sjö i en skog.


Den där blicken, när hon för femtielfte gången börjar sin klättring uppför trappan…


Brottning rond 54.


Independence lake som ligger precis utanför vårt hus.


Tjohoo, en dag med sol!


Shark tooth beach ligger en bit bort vid Potomacfloden. Inte badväder men slänga-sten-i-floden-väder.


Hela sex fossiler som är ca 17 miljoner år gamla hittades av Örnöga Rydh!


General Robert E. Lees barndomshem, legendarisk sydstatsgeneral.


På upptäcktsfärd utanför George Washingtons födelseplats.

Jag lovar, här finns fler kyrkor än hemma i Jönköping!

Ida Rydh

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *