Weekend med vänner i Delaware

img_1088.jpg

Vi har sakta men säkert jobbat oss upp till de norra staterna och i fredags landade vi i stat #7 på resan – Delaware! USAs näst minsta stat som är känd för sina stränder och att all shopping är skattefri. Det var också Sveriges enda koloni i Nordamerika (som vi lyckades behålla i 17 år…). Och i Delaware var det äntligen dax att träffa min gymnasiekompis Linda som utvandrade med sin Folke förra året, de bor numera i Philadelphia där hon arbetar som kommunikationschef för Ikeas distributionsbolag i Nordamerika. Tanken var att ha en skön weekend med mycket bad, strandhäng och glass i solen. Det enda problemet var att solen verkade ha dragit till Sverige för här har vi mestadels haft 15 grader och en hel del regn den senaste veckan… Men vad gör väl det när man får vara ledig och hänga med bra folk?

Att köra genom delstaten tar ett par timmar och det enda man ser är åkrar och jordbruk – tills man kommer till havet. Vi bodde i Bethany beach, en klassisk amerikansk strandort som om någon månad kommer fyllas med barnfamiljer som ska spela minigolf, käka glasskulor stora som grapefrukter och köpa t-shirts med cannabistryck på… Nu fick vi två dagar med sol och lite värme och då passade vi på att i alla fall äta glass och strosa på boardwalken. Och för andra gången under semestern fick vi se en delfinflock simma förbi!

Alfred har haft några av sina bästa dagar här, det fanns massor av leksaker i huset och framför allt en flock med dinosaurier han kunde leka med. Han har saknat sina egna som blev kvar hemma (och som mormor lovat att mata – kött till alla utom stegosaurusen). Dessutom hittade vi en cykel och han fick för första gången prova att använda trampor, gick hur bra som helst!

Vi försöker laga så mycket mat som möjligt hemma men är man på resande fot har nöden ibland ingen lag. Vi försöker hålla snabbmaten till ett minimum, men ur ett kulturellt perspektiv måste man ju testa sig igenom utbudet… Maten här är verkligen ett eget kapitel, men kortversionen är att vi gillar Five guys och Chipotle och och vi ber alla att undvika resten (speciellt Ihop och Taco Bell). Alla vegetarianer göre sig icke besvär överhuvudtaget på dessa institutioner.

Men nu är vi grymt redo att dra till mer civiliserade delar och en vecka i Philadelphia!

Cykeltur i vattenpölarna.

Äntligen häng med bästa Linda!

Sol! Strand! Vågor! Instagram!

Folke och havet. Enligt uppgift var det svinkallt.

Istkaffi och glass für alles!

Barn måste leka även när lekparken förvandlats till en insjö.

Tant Linda är bäst!

Pojken ska ju bli målis som mamma så vi slipar på hans handbollsskills redan nu.

Ida Rydh

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *