The Rydhs goes to The Hamptons

img_1684.jpg

The Hamptons är ett par urgulliga byar längst ute på Long Island som råkar vara proppfulla med the rich and famous. Här spenderar rika New Yorkare helgerna under sommarhalvåret och byarna agerar ofta kuliss till filmer och serier som Sex and the city och Seinfeld (ursäkta 90-talsreferenserna, men vem minns väl inte avsnittet med the ugly baby?). Trots byarnas storlek råder det ingen brist på lyxaffärer, lyxrestauranger och lyxgolfbanor och inom ett par mil finns det minst tre flygplatser. Så nu till The million dollar question – hur hamnade The Rydhs i The Hamptons? 

Våra vänner Randy och Joe har i sin tur många bra vänner, och en av dem äger ett hus i East Hampton. När de ville att vi skulle mötas upp här för ett par dagar tillsammans var vi inte sena på att tacka ja! Huset är absolut inte ett av de största i byn, men David som äger huset är en välkänd arkitekt och huset är fyllt av designmöbler från framför allt 20-talet. Det har med andra ord varit ett par extremt nervösa dagar med en onge som inledde starkt med att kräkas på den antika afganska jättemattan och en annan onge som helt plötsligt använde designersoffan som studsmatta. Jajks!

Vi började Hamptonsäventyret med en promenad på stranden och det är verkligen galet att så vackra stränder ligger helt öde, vi såg inte en enda människa. Men det kommer förändras om ett par veckor, då är alla flyttbilar och pickuper som vi har krigats med på vägarna borta och istället rullar det in Maseratis och Ferraris. Vid Memorial day börjar säsongen och det tar timmar att ta sig hit från NY (om du inte tar din egen helikopter såklart). Sen har vi förstås kört runt och tittat på galna hus – slott, mansions och jättevillor på rad. En bit bort från där vi bor ligger tex Jerry Seinfelds och Calvin Kleins jättekåkar. Men mest har vi hängt i detta fantastiska hus tillsammans med Randy och Joe, de som flyttade till Vimmerby för ett par år sedan efter att ha förälskat sig i Sverige och Småland. 

Och så har vi såklart firat vår lilla ettåring! Igår var det ett helt år sedan hon skrikande landade hos oss (och på det temat har det fortsatt). Vi firade henne med ett riktigt amerikansk ”patriot cake” (oh yes) och med ett litet symboliskt paket. Inte helt oväntat älskade det lilla matmonstret tårtan!

Det har verkligen varit en once in a lifetime att vara här men i morgon lämnar vi glamouren och tar båten över till Connecticut. En vecka kvar på vårt stora äventyr och vi har fortfarande så mycket kvar att se!

Vardagsrummet var tidigare en gammal kyrka med takhöjd to die for och orgelloft. Tyvärr lämnade Alva en liten present på mattan…

Martinimännen Randy och Joe i studsmattesoffan

Familjen Svensson käkar korv och makaroner i East Hampton

Magiska stränder, helt för oss själva

Längst ut på Long Island ligger Montauk. Där finns det en otroligt vacker fyr som byggdes redan 1797.

Lillasyster fyller ett år, klart man hjälper till att blåsa ut ljusen på hennes Patriot cake!

Du och jag Randy…

Ida Rydh

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *